Weekend Amsterdam

10 Tips voor een weekend Amsterdam!

1 – Onze eerste tip is natuurlijk:
Boek een appartement of een woonboot voor uw weekend Amsterdam:

  • Wij bieden meer dan 100 centraal gelegen accommodaties voor elk budget
  • Snel en veilig online boeken
  • Voer uw data in om meteen beschikbare accommodaties te zien

2 – Een bezoek aan de Noordermarkt (zaterdag). Boeren en tuinders uit het hele land bezoeken in het weekend Amsterdam om hier hun waar aan te bieden: op het plein aan de voet van de Noorderkerk is de zogenaamde biologische en ook de vogelmarkt.

3 – Winkelen in de 9 straatjes. De straatjes zijn drie straatjes die parallel aan elkaar de grote grachten verbinden, Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Ze liggen tussen de Dam en de Jordaan. Ook zondag zijn hier veel winkels open. In het centrum zijn overigens bijna alle winkels behalve zaterdag, óok op zondag geopend.

4 – Een rondvaart maken of een bootje huren. Gewone boottochten duren ongeveer een uur en kosten ca. EURO 7,50 per persoon. De bekendste bootmaatschappijen zijn: Plas aan het Damrak, Kooij aan het Rokin, en Lovers aan de PrinsHendrikkade. Waterfietsen zijn onder andere te huur aan de voet van de Westertoren (Jordaan). Kosten ca. 7 EURO p.p. uur.

5 – Wandel door de stad, bijvoorbeeld door de de rosse buurt, ook overdag zeer de moeite waard, of van het station via het Vondelpark naar het Amsterdamse bos. Met mooi weer gaan veel Amsterdammers in het Vondelpark wandelen. Barbeque-en is tegenwoordig ook een gewild tijdverdrijf dat op sommige plekken in het park is toegestaan. Zondag is kunstmarkt op het Spui. Ook het schilderachtige Thorbeckeplein (naast het Rembrandtplein), 10 minuten lopen van het Spui, biedt ruimte voor een kunstmarkt. Op de Nieuwmarkt, vijftien minuten lopen vanaf het Spui, is op zondag een Antiek en curiosa markt.

KNSM-eiland7 – Voor nieuwe architectuur is het oostelijk havengebied belangrijk. Het KNSM-eiland is in de 19e eeuw aangelegd. Bijna 100 jaar als haventerrein in gebruikt, raakte het als gevolg van dekolonisatie en de overgang van stukgoed naar containertransport buiten gebruik. In de jaren 90 werd begonnen met herontwikkeling van het gebied tot woonwijk. Vele geinteresseerden bezoeken tegenwoordig het eiland en de heringerichtte omgeving van het oostelijk havengebied om zijn nieuwe architectuur. Onder andere Jo Coenen, Kollhoff en Rapp, Bruno Albert en Wiel Arets zijn architecten die hier gebouwd hebben. Tram 26 vanaf het Centraal Station.

8 – Uitgaan naar een theater, dansgelegenheid, nachtclub of café is iets wat bij een weekend Amsterdam niet kan ontbreken. De café’s zijn in het weekend een uur langer open. Tot 02:00uur ipv 01:00uur. Nachtclubs en nachtcafé’s tot 04:00 uur. Theatervoorstellingen zijn bij aanvang uitverkocht, maar bij de ‘last minute ticket shop’ aan het Leiseplein kunnen met flinke reductie kaartjes worden gekocht voor dezelfde dag.

9 – Een bezoek aan de dierentuin Artis is bijzonder de moeite waard, ook als het slecht weer is. Artis is de oudste dierentuin van Nederland (sinds 1883) en is grotendeels nog in 19e eeuwse stijl gehouden, met een Aquarium, Reptielenhuis en Insectarium.

10 – Ga de stad uit, naar de Keukenhof bijvoorbeeld, of naar de Zaanse Schans.

11 – Terug in de tijd door een oud Amsterdams grachtenpand te bezoeken. Toegankelijk zijn de volgende 17e eeuwe grachtenpanden: Het charmante ‘Museum van Loon’ aan de Keizersgracht; het ‘Museum Geelvinck Hinlopen Huis’ met het koetshuis tussen Keizersgracht (ingang museum op nr. 633) en Herengracht; en het Willet-Holthuysen Museum aan de Herengracht bij het Rembrandtplein.

We wensen u een onvergetelijk Weekend Amsterdam!