Amsterdam Noord

  • Wij bieden meer dan 100 centraal gelegen accommodaties voor elk budget
  • Snel en veilig online boeken
  • Voer uw data in om meteen beschikbare accommodaties te zien

 filter op 
  filter wissen
8 accommodaties nabij Amsterdam Noord
lijst kaart
| | Toon alles |

Aan de noordzijde van het IJ, bereikbaar door de IJ Tunnel met de auto,of met de gratis veerpont (dit kan alleen te voet of met de fiets), vind je een speciaal stadsdeel van Amsterdam: Amsterdam-Noord. Dit deel van de stad heeft een heel individualistisch karakter, omdat het bestaat uit wat vroeger kleine landelijke dorpjes waren. Het is daarom een van de stadsdelen met het meeste groen.

In de 19e eeuw werden er in Amsterdam-Noord veel scheepswerven gebouwd, waarvan een aantal zelfs tot de jaren ’80 van de vorige eeuw nog in gebruik waren. De NDSM scheepswerf staat er nog en wordt nu gebruikt als een culturele ontmoetingsplek en om er feesten en concerten te geven.

Boven ’t IJ‘ is een populair winkelcentrum, met speciaalzaken en gratis parkeren.

Met zijn vriendelijke tuinen en huizen, en de nieuwe veilige fietspaden om door het groene landschap te kunnen fietsen, is Amsterdam-Noord een prettige plek om te zijn. Er zijn parken, het ‘Vliegenbos’ en het natuurreservaat Waterland, en toch is het centrum van Amsterdam altijd dichtbij.

De komende jaren zal de noordelijke IJ-oever ontwikkeld worden, er komt een nieuwe moderne wijk. Ook het Filmmuseum zal daar een spectaculaire nieuwe behuizing krijgen. Als de bouw is voltooid zal de verbinding met de binnenstad sterk zijn verbeterd, want rond 2018 rijden er metro’s naar Amsterdam-Noord.

Bereikbaarheid Amsterdam-Noord:
-Per auto: Coen- en IJ-tunnel, Zeeburgertunnel en Schellingwouderbrug
-Diverse stads- en regionale bussen.
-Per (brom)fiets of te voet: IJ-pont:

Buiksloterwegveer (gratis) vaart van De Ruyterkade naar de Buiksloterweg in Amsterdam Noord. Vaartijd dag en nacht.

Boek een appartement of een woonboot voor uw weekend Amsterdam: