Amsterdam Oost

  • Wij bieden meer dan 100 centraal gelegen accommodaties voor elk budget
  • Snel en veilig online boeken
  • Voer uw data in om meteen beschikbare accommodaties te zien

 filter op 
  filter wissen
1 accommodatie nabij Amsterdam Oost
lijst kaart
| | Toon alles |

De Indische Buurt in Amsterdam Oost

Begin jaren 20 van de vorige eeuw was er een enorme bevolkingstoename in Amsterdam en werd er een begonnen met de bouw van de Indische Buurt. De Indische Buurt was een relatief geïsoleerde buurt, omdat het achter de spoorlijn lag, maar in 1939 veranderde dit toen de spoorlijn bij het Muiderpoortstation op een dijklichaam werd gezet. De Indische Buurt is etnisch zeer divers en er worden naar schatting wel 100 verschillende talen gesproken. In de jaren ’80 en ’90 werd er begonnen met het vernieuwen van grote delen van de Indische Buurt en tegenwoordig is er een stadsvernieuwingproject gaande.

Markt

De Dapperstraat werd door de Gemeente Amsterdam in 1910 aangewezen als ventstraat. De Dappermarkt trekt tegenwoordig dagelijks vele duizenden bezoekers uit het hele land, maar is meer dan een toeristenmarkt. Er staan elke dag zeker 250 kraampjes. Er is een ruim assortiment aan kleding, voedsel en exotische goederen, tegen gunstige prijzen. De samenstelling van het aanbod is bijna iedere dag anders. Open maandag tot en met zaterdag van 9:00 – 17:00 uur.

Tram 9 en 14 naar de Eerste van Swindenstraat.

Het Flevopark

De plannen voor de aanleg van het park stammen al uit 1908, toen natuurkenner en grondlegger van de Nederlandse natuurbescherming Jac. P. Thijsse pleitte voor een recreatiegebied tussen De Joodse Begraafplaats en het Nieuwe Diep. Het Zuiderzeepark, dat later werd omgedoopt naar het Flevopark werd in 1931 officieel geopend. Door de bijzondere ligging van het Flevopark, namelijk aan de rand van de stad en aan het water van het Nieuwe Diep, kom je hier planten en diersoorten tegen die je in geen enkel ander stadspark tegenkomt. Er zijn hier vele vogelsoorten te vinden die naar dit gebied trekken via de Flevopolders. De Joodse Begraafplaats, vanaf 1714 in gebruik, herbergt zo’n 200.000 graven. Op de begraafplaats wordt sinds 1942 niet meer begraven, maar de bestaande graven worden volgens Joods gebruik niet geruimd. De begraafplaats is niet publiekelijk toegankelijk en biedt daarom een rust- en schuilplaats voor allerlei diersoorten.

Zwembad

Verderop in het Flevopark is het Flevoparkbad te vinden. Er is voor de sportieve zwemmers een groot diep 50-meter basin, voor kinderen een ondiep bassin met een speeleiland, voor de kleintjes een bassin met rondom ruime zitgelegenheid en er zijn grote zonneweiden. Het openluchtzwembad is geopend van eind april tot en met begin september. Het bad is dan dagelijks open van 10:00 tot 17:30 uur. De kassa sluit om 17:00 uur.

Tramlijnen 3, 7 en 14 hebben hun eindpunt in de Indische Buurt.
Lijn 3 heeft als eindpunt het Muiderpoortstation,
Lijnen 7 en 14 hebben als eindpunt het Flevopark.

Boek een appartement of een woonboot voor uw weekend Amsterdam: