Rivierenbuurt / RAI

  • Wij bieden meer dan 100 centraal gelegen accommodaties voor elk budget
  • Snel en veilig online boeken
  • Voer uw data in om meteen beschikbare accommodaties te zien

 filter op 
  filter wissen
4 accommodaties nabij Rivierenbuurt / RAI
lijst kaart
| | Toon alles |

De Rivierenbuurt ,die tegenwoordig onder het stadsdeel Zuideramstel valt, ligt in het zuid-oosten van Amsterdam. De buurt dankt haar naam aan de vele straten die naar Nederandse rivieren zijn vernoemd, zoals de Maas, Waal, Schelde en Rijn.

De Rivierenbuurt werd in de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw gebouwd als onderdeel van het Plan Zuid van architect H.P. Berlage. Er zijn dan ook veel architectonische hoogstandjes van de Amsterdamse School te bewonderen. Bekende architecten zoals Michel de Klerk en Piet Kramer hebben hier gebouwd. Kenmerkend voor de Amsterdamse School is het veelvuldig gebruik van baksteen en het toepassen van versieringen in de gevels; in baksteen of in gebeeldhouwd natuursteen. De meestal plastische gevels zijn vaak gevuld met laddervensters en worden bekroond met steile daken en soms worden ze zelfs met torentjes versierd. Het meest markante gebouw in de Rivierenbuurt is de zogenaamde ‘Wolkenkrabber‘ van J.F. Staal, oftewel het 12-verdiepingenhuis. Dit is het eerste hoge woongebouw van Amsterdam en staat aan het plein (het Victorieplein) dat het punt van samenkomst vormt van de drie hoofdstraten die in een Y-vorm de buurt doorsnijden.

Veel mensen bezoeken de rivierenbuurt vanwege het daarin gelegen congrescentrum RAI. In de RAI worden regelmatig grote internationale beurzen georganiseerd waaronder bijvoorbeeld de IBC (international broadcasting event). Ook bevindt zich in de RAI een theater waarin het hele jaar door diverse voorstellingen worden gegeven. Vlakbij de Rai, in de Scheldestraat bevinden zich vele restaurantjes en een Italiaanse ijssalon.

Als je naar het strand wilt kun je tot en met september naar ‘Strand Zuid‘ gelegen aan de havenkant van de Rai en naast het Beatrixpark. Je waant je in mediterrane sferen in Amsterdam Zuid. Er zijn uitgebreide faciliteiten op het strand, een restaurant en een groot buitencafe waar je door een uitgekiend parasol systeem gewoon kunt blijven zitten mocht het gaan regenen! In de zomer kun je de Parade bezoeken in het Martin Luther Kingpark. Deze rondreizende show strijkt aan het einde van hun tour twee weken neer in Amsterdam (de eerste twee weken van augustus) en tout Amsterdam trekt erheen om te drinken met vrienden, te eten en een show te bekijken (cabaret, muziek, comedy, drama). Entree is EUR. 10,00, voor kinderen zijn er ’s middags speciale activiteiten en voorstellingen.

De Rivierenbuurt is gemakkelijk te bereiken; er stoppen treinen en metro’s bij station RAI. Daarnaast rijden er drie trams door de buurt, namelijk tram 4, 12 en 25.

Boek een appartement of een woonboot voor uw weekend Amsterdam: